Avalehele

Reisikalender

Sihtkohad
» bali
Kontsertreisid
Liitu listiga

KULTUURI- JA MAITSEELAMUSTE REIS EDELA-PRANTSUSMAALE
Cognac, Perigord, Bordeaux – juustud, veinid, konjak, trühvlid, foie gras ...

18.10-25.10.2018

Giid Sirje Lefebvre-Prees


Neljapäev, 18.oktoober 2018 – lend Bordeauxi, sõit Cognac’i

Lennugraafik:
Tallinn-Riia       13.30-14.20
Riia-Bordeaux  15.00-17.30


Bordeaux' lennujaamas ootab juba giid Sirje Lefebvre-Prees, kellega veedame järgmised päevad. Alustame sõitu Cognac’i suunas.

Ööbime Cognaci kesklinnas.





Reede, 19.oktoober 2018 – konjakipäev: tünnitehase külastus, Chateau de Montifaud ja Maxime Trijoli konjakimajade külastus koos degustatsiooniga

Alustame hommikut tünnitehasega tutvumisega ja saame teada kui oluline on hea konjaki saamiseks üks korralik tünn.

Kuid olles juba Cognaci piirkonnas, siis oleks patt mitte külastada ehtsat konjakimaja ja nii teemegi järgmise peatuse Chateau de Montifaud konjakimajas, mis tegutseb aastast 1866.  Degusteerime nii konjakit kui Pineau de Charantes'i (mis see on, selgub kohapeal!). Lõunasöök konjakimajas.

Peale maitsvat ja tujuküllast lõunasööki ülastame ka Maxime Trijoli konjakimaja ja tutvume nende toodanguga.

Hinnas hommikusöök hotellis, tünnitehase, Montifaud' ja Maxime Trijoli konjakimajade külastused koos degustatsioonidega




Laupäev, 20.oktoober 2018 – Otardi lossis asuva konjakivalmistaja külastus, Prantsusmaa gastronoomia keskus, Perigord’ veinimõisate külastused ja veinide degusteerimised ja Sarlat

Hommik võrratus Cognac’i linnakeses, kus soovijad saavad teha jalutuskäigu Charante'i jõe kaldale Otardi lossi, siin on sündinud kuulus Prantsuse kuningas François I ja kus tänapäeval valmivad maitsvad Otardi konjakid. Visiit ja degusteerimine.

Seejärel alustame sõitu Perigordi poole nautimaks kaunist loodust, hõrgutavat toitu ning tuhandete aastate vanust kultuuri: Dordogne’ i ja Vezeri jõe org - inimkonna sünnikoht ja Prantsusmaa gastronoomia keskus. Hane- ja pardi foie gras, trühvlid, pähklid, kastanid, juust, arvukad linnulihahõrgutised…

Teel teeme peatuse sümpaatses veinimõisas Château Parenchère või mõnes sarnases, kus majaperemees tutvustab oma valdusi ning pakub maitsta kuulsaid Bordeaux` veine.

Jätkame oma teekonda veiniteemal jõudes Monbazillac’i, kus asub juba 450 aastat kuulsate viinaväljade kohal kõrguv loss. Naturaalselt magusate valgete veinide piirkond, mida me loomulikult ka degusteerime kohalikus kooperatiivis. Siin müüakse ka muid  kohalikke tooteid: konservid, moosid, õlid, äädikad...

Sarlat – võluv keskaegne väikelinn oma kitsaste-käänuliste tänavatega. Ainult siin võib leida hanede auks püstitatud skulptuure. Jääme siia ööbima ja kel soovi, need saavad nautida võrratut õhtusööki Sarlat’i vanalinna restoranis: lõpuks ometi saame asuda nautima foie gras’d, pardipraadi, pähklisufleed ning muid kohalikke hõrgutisi!

Hinnas hommikusöök hotellis ja veinide degusteerimine



Pühapäev, 21.oktoober 2018 – Padirac-Rocamadour, Padirac’i koopad

Hommikusöök hotellis. Täna teeme väljasõidu Padirac-Rocamadour - palverändurite meelispaik läbi aastasadade, püha linn kaljul täis spirituaalsust, usu ja lootuse sümbol, kus imepisikesel keskplatool asub 7 kirikut!

Külastame Padirac’i maa-aluseid koopaid ja teeme unustamatu paadisõidu 103 m sügavuses maa-alusel jõel, imetleme stalaktiitide moodustatud 94 m kõrgust "suurt katedraali".

Hinnas hommikusöök hotellis


Esmaspäev, 22.oktoober 2018 – kaljujoonised Lascauxis, La Roque St-Cristophe, hane- ja pardikasvatusfarm koos foie gras’ maitsmisega


Täna külastame Lascauxi, kus tutvume 15 tuhat aastat tagasi maalitud kaljujoonistega eelajaloolises koopas. Suur üllatus: juba kromanjoonlased tegelesid kunstiga.


La Roque St-Christophe - uskumatu keskaegne asula otse kaljus, kus elati kuni 16. sajandini.

 
Seejärel külastame hane– ja pardikasvatusfarmi Marquay’ külas ning degusteerime kohalikku foie gras’d.

Lõunapausi teeme kohalikus farmis, kus meile pakutakse ehtsat ja imemaitsvat värsketest toorainetest valmistatud toitu.

Hinnas hommikusöök hotellis ja partide/hanede farmi külastus




Teisipäev, 23.oktoober 2018 – Sarlat – St Emilion. St Emilioni veinide degusteerimine


Täna peale hommikusööki lahkume Sarlat’st ja sõidame 100 km jôudmaks St-Emilioni - keskaegne külake hobuserauakujulisel künkal, mille ümber laiuvad kuulsad viinamäed. Siin on sadu veinikeldreid, millest ühte me ka külastame.



Pealelõunal jõuame Bordeaux'sse - UNESCO kultuuripärandisse kantud linn, üks suurimaid Lääne-Prantsusmaal. Teeme väikese jalutuskäigu vanalinnas, et saada esmane ülevaade sellest kaunist linnast.

Hinnas hommikusöök hotellis ja veinikeldri külastus St Emilionis


Kolmapäev, 24.oktoober 2018 – vaba päev Bordeauxis või lisaprogramm

Vaba päev Bordeaux's, mida saate sisustada oma soovide kohaselt.

Soovijad saavad teha täna lisaekskursiooni rannikule, kus külastame austrimaja ja maitseme austreid otse kasvatajate juures Port de Larroses. Lõuna kohapeal (lisatasu eest).

Ronime ka Pyla düünile, mis on Euroopa kõrgeim (107 m).

Õhtuks naaseme Bordeauxi, kus ööbime samas hotellis, kus ka möödunud ööl.

Hinnas hommikusöök hotellis



Neljapäev, 25.oktoober 2018 – hommik Bordeaux's, pealelõunal algab kodutee

Täna tuleb hotellitoad vabastada kell 11.00 (hommikul võib hotellist üle küsida, kas neil on võimalik toa kasutust mõned tunnid pikendada), kuid asjad saab jätta hotelli hoiule ja ise minna linna uudistama või sisseoste tegema.

Hinnas hommikusöök hotellis

Lennugraafik:
Bordeaux-Riia   19.00-22.55
Riia-Tallinn        23.45-00.20




Reisi hind 1190 €, 1240 € või 1460 € sõltuvalt valitud majutuspaketist


Lisainfo ja reisi broneerimine tel 51 66 875, 64 60 700, fixideed@fixideed.ee